Кения стартира цифрова здравна система, съобщи Voice of America (VOA). Милдред

...
Кения стартира цифрова здравна система, съобщи Voice of America (VOA). Милдред
Коментари Харесай

Кения стартира цифрова здравна система

Кения започва цифрова здравна система , съобщи  Voice of America (VOA) .

Милдред Овеги е един от 3000-те промоутър на здравето в общността в окръг Кисуму в Западна Кения. Овеги, който прави тази работа от 30 години, неотдавна стартира да употребява цифрова система за здравна информация на работното място. Приложение за телефон му разрешава да диагностицира болести, преди да предпише медикаменти и да знае по кое време да посъветва хората да посетят здравно заведение.

Лилиан Окело, майка на близнаци, възприема позитивно новата система. " Харесвам цифровия метод за взимане на здравни данни на децата ", споделя тя.

Миналият месец здравната осведомителна система даде смарт телефони на 100 000 здравни служащи в цялата страна за възстановяване качеството на опазването на здравето. Здравни специалисти споделят, че системата може да тласне Кения по-близо до универсално здравно покритие, гарантиране на достъп на хората до здравни услуги когато и да е и на всички места.

През последните няколко седмици в болница в окръг Кисуму, броят на пациентите, потърсили медицински услуги, се е нараснал от 700 до 1800 . Благодарение на цифровизацията, пациенти с ХИВ и туберкулоза могат да бъдат извикани на обзор по-рано, посредством телефонно позвъняване.

Местното държавно управление споделя, че разполагането на електронна система разрешава да възнамерява здравните потребности на хората. Тази година това е базовото им равнище на подвижност, написа Voice of America (VOA) . Проектът към момента среща трудности, като липса на надеждни мрежи в някои области. 

Повече гледайте във видеото.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР